Interfata si desktopul principal

Desktopul aplicatiei consta intr-un meniu tip arbore aflat in partea stanga, un meniu traditional aflat pe bara de sus, o zona cu scurtaturi predefinite de sistem la optiunile folosite in mod curent si o zona ce se poate personaliza cu scurtaturi la optiunile folosite frecvent de catre operator.

Zona cu scurtaturi predefinite se poate muta mai sus sau mai in jos cu mouse-ul. Meniul din dreapta se poate largi sau micsora tot cu ajutorul mouse-ului tragand de bara de demarcatie verticala.
 
Pentru crearea unei scurtaturi personalizate, se da click dreapta in zona libera de culoare albastra si se alege din fereastra ce se deschide optiunea la care se face scurtatura. Scurtatura se creeaza sub forma unui buton ce se poate muta tragand cu mouse-ul de el si pozitionarea in zona dorita. Pentru a sterge o scurtatura se da click dreapta pe ea si se alege stergere. O scurtatura personalizata este valabila doar pentru userul curent nu pentru toate statiile de lucru din retea, fiecare putand sa-si aleaga ce scurtaturi foloseste.