Instructiuni eTransport

Prin intermediul "Sistemului RO e-Transport" se notifica informatii catre partile implicate in transportul pe teritoriul national al bunurilor cu risc fiscal ridicat.
Optiunea "Registrul eTransport" ajuta la generarea unui fisier XML pentru incarcarea in sistemul RO e-Transport.

 1. Localizare
  In modulul STO -> Operatiuni -> Registrul eTransport
   
 2. Informatii gestionate
  In partea de sus a ferestrei se gaseste un tabel care contine informatii necesare idetificarii unui eTransport prelucrat in aplicatie (UIT si data in care a fost acesta generat, clientul, tipul documentului eTransport, transportatorul).
  In partea de jos se regasesc taburi pentru date generale referitoare la transport, date referitoare la produsele transportate, date referitoare la documentele emise de catre furnizor spre client aferente marfii transportate.
   
 3. Culegere date aferente
  In partea de jos a ferestrei este disponibil butonul "Import facturi in registru", utilitar pentru culegerea de date necesare.
  Alegeti tipul de document de generat : notificare / corectie / confirmare / stergere si completati datele aferente.
      - Notificare
            - alegeti perioada in care vor fi cautate documente emise. Ziua de referinta de la care porneste calculul intervalului este ziua curenta (data sistemului de operare)
            - selectati clientul. 
            - din tabelul de mai jos stanga selectati (dublu click sau ">") documentul/documentele pentru care doriti sa generati fisierul XML
            - completati datele transportatorului, data transportului, tipul de transport, scopul achizitiei produselor, numarul de masina cu care se va efectua transportul, numarul de inmatriculare al remorcii/remorcilor daca este cazul
            - adresa locului de incarcare
            - adresa locului de descarcare
        Dupa ce apasati butonul "Generare" se vor rula o serie de validari. Daca cel putin una din reguli nu este respectata, se va afisa o lista de mesaje de eroare. Corectati datele si refaceti generarea.
        Cele mai dese erori intalnite : lipsa transportator, date locatie incarcare/descarcare incomplete, lipseste codul intrastat, lipseste greutatea neta, lipseste greutatea bruta. Codul intrastat, greutatea neta si greutatea bruta se obtin din nomenclatorul de
        produse.
    - Corectie / Confirmare / Stergere
          - completati UIT la care face referire operatia selectata. Implicit programul propune UIT al documentului pe care sunteti pozitionat in tabelul din fereastra anterioara.
   
 4. Generarea fisierului XML pentru transmitere la ANAF
  Folositi butonul "Genereaza XML". Locatia de salvare a fisierului XML este C:\dukintegrator\e-trsp
   
 5. Marcarea unui fisier XML ca fiind transmis cu succes la ANAF
  Dupa ce fisierul a fost transmis de catre dvs in SPV si ati obtinut UIT-ul aferent, pentru memorarea acestuia in registurl eTransport, trebuie sa va pozitionati pe documentul respectiv, apasati butonul "Confirmare ANAF" si completati UIT obtinut si data acestuia.
   

Note :
  - un document de transport fare referire doar la un singur client.
  - in aceasta faza a aplicatiei, fisierul XML obtinut trebuie incarcat manual de dvs in SPV.
  - este necesar sa completati in nomenclatorul de produse codul intrastat, greutatea bruta si neta / unitatea de masura.
  - in momentul de fata nu exista modul pentru dukintegrator care sa realizeze validarea fisierului XML. Aplicatia ruleaza un set minimal de verificari, exista posibilitatea ca ANAF sa aiba un set mai mare de verificari pe care le ruleaza pentru validarea fisierului.