E-Factura - Import facturi primite

Pentru a putea importa facturile primite de la furnizori, este necesar sa avem la indemana o semnatura digitala care are drepturi de accesare SPV pe site-ul ANAF.

Configurarea se face din aplicatia EC, meniul Diverse -> Configurare -> Configurare token anaf

Prin intermediul formularului de mai jos si a semnaturii digitale, veti obtine un sir de caractere care va fi completat in casuta "Token acces" si cu ajutorul caruia veti putea descarca facturile primite de la furnizori.

Dupa actionarea butonului "Token nou" (Pasul 1) se va deschide un formular, unde veti putea alege semnatura digitala. (Pasul 2)

Dupa iesirea din formularul cu certificatul, trebuie sa completati pinul de la semnatura digitala pentru autentificare.

In cazul autentificarii cu succes, veti obtine un sir de caractere in casuta "Token acces" de forma 8a8a7b1bd1ca1d4cbcb789f32a3b87c1e305b4448347a4e03773.

Dupa obtinerea tokenului, puteti merge mai departe la formularul de import.

Optiunea se gaseste la meniul Operatiuni -> Furnizori -> Registrul e-factura receptionate

In formularul de mai jos vor fi informatii despre facturile importate. Aveti posibilitatea sa filtrati dupa denumire furnizor, numar factura si perioada in care se afla documentele.

Tot aici veti avea posibilitatea sa marcati facturile pe care le-ati verificat (marcajul verde din prima coloana).

Facturile care au index anaf sunt cele care sunt importate cu ajutorul semnaturii. Cele fara index, sunt cele care au fost importate manual din fisier xml sau zip.

Pentru a importa un nou set de facturi, folositi butonul "Import fisier XML". Apoi, in formularul ce se deschide se va tasta butonul "Verifica", moment in care se va prelua automat de pe ANAF setul de facturi.

Aici veti vedea 2 sectiuni si anume varianta Automata si varianta manuala. Prin varianta manuala se vor putea importa facturi din fisier xml sau zip descarcate manual din portalul SPV.

Prin varianta automata, puteti descarca facturile din ultimele 60 de zile, Asa cum se vede in imaginea de mai sus, tabelul este populat cu facturile primite. Programul va selecta in prima coloana facturile care nu sunt preluate.

Prin butonul "Descarca facturile selectate", acestea vor ajunge in registru.