E-Factura - Import facturi primite

Pentru a putea importa facturile primite de la furnizori din SPV avem nevoie de parola de acces in SPV ce se obtine cu ajutorul tokenului fizic. Modalitatea de obtinere a acesteia este descrisa la acest link, ea fiind acceasi si pentru facturile emise.

Dupa obtinerea tokenului, puteti merge mai departe la formularul de import.

Optiunea se gaseste la meniul Operatiuni -> Furnizori -> Registrul e-factura receptionate

In formularul de mai jos vor fi informatii despre facturile importate. Aveti posibilitatea sa filtrati dupa denumire furnizor, numar factura si perioada in care se afla documentele.

Tot aici veti avea posibilitatea sa marcati facturile pe care le-ati verificat (marcajul verde din prima coloana).

Facturile care au index anaf sunt cele care sunt importate cu ajutorul semnaturii. Cele fara index, sunt cele care au fost importate manual din fisier xml sau zip.

Pentru a importa un nou set de facturi, folositi butonul "Import fisier XML". Apoi, in formularul ce se deschide se va tasta butonul "Verifica", moment in care se va prelua automat de pe ANAF setul de facturi.

Aici veti vedea 2 sectiuni si anume varianta Automata si varianta manuala. Prin varianta manuala se vor putea importa facturi din fisier xml sau zip descarcate manual din portalul SPV.

Prin varianta automata, puteti descarca facturile din ultimele 60 de zile, Asa cum se vede in imaginea de mai sus, tabelul este populat cu facturile primite. Programul va selecta in prima coloana facturile care nu sunt preluate.

Prin butonul "Descarca facturile selectate", acestea vor ajunge in registru.