Programarea curselor de masini si gestiunea livrarilor (post facturare)

Programarea transporturilor.

Modulul se afla in STO in meniul Managementul vanzarii, Programari transporturi.

Acest modul este gandit sa permita evidentierea si programarea curselor de transport de marfa efectuate de catre firme ce vand de regula materiale de constructii si care vor transporta marfa la beneficiar.

Pentru a functiona, vor trebui setate in aplicatia EC, in meniul Nomenclatoare, Masini - care masini vor fi folosite la programare. Tot prin acea optiune se vor adauga si soferii folositi, se poate seta la fiecare masina tonajul. De asemenea este recomandat sa folositi si clasificarea "Tipuri de masini" pentru ca programul va ordona in ecranul cu programarile de curse masinile dupa aceasta calsificare. Se poate da un cod 01,0101,0102,02,... la clasificare. Se pot clasifica pe mai multe niveluri (max 5) prin nr. de cifre alocate unui cod (fiecare nivel de clasificare va avea 2 cifre)  si le puteti clasifica dupa tonaj, dupa tip, etc.

Un operator preia o cerere de transport care, dupa ce se completeaza, se trimite direct din program la cel care face programarea efectiv. Cel care face cererea vede cum sunt programate cursele pentru o anumita zi dar nu poate modifica ceva. Cel care face programarea efectiv va vedea ca are o cerere noua in asteptare si va aloca o masina pentru acel transport. Cel ce a facut cererea de transport va vedea stadiul unei cereri (daca a fost alocata, cand , de catre cine, pe ce masina,etc). Pasul cu cererea de transport poate fi omis daca in firma nu sunt persoane alocate pentru aceasta si se poate face direct programarea.

Optional se poate seta la o programare si ce facturi sunt atasate. Se poate lista pentru sofer o lista cu cursele pentru o anumita masina dintr-o zi ca sa stie la cine trebuie sa mearga si ce facturi sa duca. De asemenea se poate seta la o anuimita cursa daca soferul trebuie sa incaseze banii cash de la client sau nu.

Se pot seta si remorci pentru o anumita masina si aloca la o anumita cursa. Daca o remorca va fi alocata pe un anumit interval de timp la o masina nu va putea fi selectat pe un interval de timp care se suprapune la o alta cursa sau masina.

Daca la produse se seteaza greutatea atunci programul va calcula pentru o anumita cursa tonajul si va atentiona in cazul in care se depaseste greutatea mijlocului de transport (sa fie setata si la masina tonajul maxim).

Traseele sunt oferite ca ajutor (Adresele sunt puse automat cele care sunt scrise de catre cel ce face cererea de transport sau care face programarea. Acestea nu sunt neaparat adresele firmelor din factura.) Programul calculeaza ruta si afiseaza nr de km aproximativi pentru a vedea un cost. A fost pentru a stii aproximativ costul unei rute inainte de efectuarea acesteia.

Mai multe curse consective pot si legate una de alta pentru a calcula global gradul de incarcare si durata acesteia. Pentru a lega 2 curse una de alta se va da dubluclick pe iconita de legatura intre 2 curse. Daca cursa este legata atunci marcajul dintre ele se va colora in negru.

Se pot seta de semenea indisponibilitati pentru anumite masini sau zile de sarbatoare.

Mai departe poate exista si un proces post livrare. (In esenta este vorba despre marfa vanduta dar care se afla inca in gestiune si se doreste evidentierea acesteia). Pentru detalii descarca fisierul pdf de mai jos:

Descarca documentul "Gestiunea livrarilor" dand click pe linkul urmator:http://www.info-expert.ro/sites/default/files/gestiunea_livrarilor.pdf