Preturi de vanzare

  • Preturi de vanzare de nomenclator

Se pot seta prin doua modalitati:

In momentul in care se face receptia se poate introduce pretul de vazare daca in Diverse -> Configurare -> Configrare pe fel document si gestiune -> Fel document REC -> se seteaza codul de gestiune si la pret vanzare PA- In En-Gros se cere introd. pret de amanunt.

A doua varianta este prin Managemetul vanzarii -> Preturi de vanzare de nomenclator -> Modificare pe fiecare cod de produs. Aici se poate introduce pretul de vanzare fara tva iar programul calculeaza automat pretul de vanzare cu tva sau invers. Tot de aici se pot seta si alte caracteristici alte produsului,de exeplu: termen valabilitate, termen garantie.

  • Preturi de vanzare negociate

Din managemetul vanzarii exista si posibilitatea de a seta preturi negociate pentru client. Se complecteaza "Antet document preturi negociate" cu denumirea clientului si perioada valabila a preturilior apoi din corpul documentului se configureaza politica de preturi atasata acelui client.

Aici se poate seta dupa : discount fata de pret de lista, pret de recomercializare, pret antreprenor sau un pret special daca este pusa bifa.