Comenzi de la clienti

Manangementul vanzarii

Cu ajutorul Managementul vanzarii se poate emite pe baza de comanda- factura, aviz sau nota de transfer

Pentru a factura pe baza de comanda trebuie setat in Diverse -> Actualizare articole contabile -> Fel document FAC -> la articolul de cont corespunzator bifa DA la "valabil pentru comenzi". La fel si pentru avize sau note de transfer.

a) introducerea comenzii prin : Managementul vanzarii -> Comenzi de la clienti -> Introducere comenzi produse -> se introduce numarul de comanda (programul acorda automat numere daca se acorda loturi de numere din Operatiuni -> Evidenta numerotarii documentelor la -> fel document ->COM), data -> clientul ( acesta se cauta la fel ca la emiterea unei facturi din operatiuni) -> Comanda in pretul : PA_TVA - pret fara tva (lei) , PA - pret cu tva (lei) sau PA_TVA_DV - pret fara tva (valuta) -> Corpul Comenzii.

Aici se inregistreaza produsele (se cauta dupa cod sau denumire)-> cantitatea -> pretul (cu tva sau fara tva) in functie de ce s-a selectat in antet la "Comanda in preturi". Daca produsul selectat are actualizat pretul de vanzare in Managementul vanzarii -> Actualizare preturi de nomenclator - atunci se va complecta automat de catre program.

b) emitera facturii pe baza de comanda prin doua modalitati: -> Accesarea butonului "Proforma Fac-Avz" -> click pe "Factura conform comanda" sau prin Managementul vanzarii -> Comenzi de la clienti -> Factura fiscala pe baza de comanda.

  • Prima varianta de a accesa butonul "Proforma Fac-Avz" si tastand enter se va complecta automat clientul cu datele din antetul comenzii ->zile scadente -> mod plata -> delegatul -> mijlocul de transport-> gestiunea -> moneda si bifa de TVA la incasare DA sau NU. Pentru a introduce comenziile in factura se poate accesa butonul operare in bloc sau "Selecteaza toate" (pentru mai multe comenzi) apoi "Operare in bloc". Daca se doreste facturarea partiala a unei comenzi -> click "Adaugare" si se selecteaza produsele. Produsele neselectate raman pe comanda nefacturate.Pentru adaugare de produse noi pe factura fara comanda trebuie pusa bifa pe "Dezactivare comanda". In emiterea facturi regasiti inca o functie de onorare a comenzii in limita stocului disponibil daca este bifata
  • La a doua varianta de facturare prin Mangemetul vanzarii -> Comenzi de la clienti -> Factura fiscala pe baza de comanda - se urmaresc aceeasi pasi ca la operarea facturii din accesarea butonului "Proforma Fac-Avz" doar ca aici trebuie sa complectati si datele partenerului.

c) avizul sau nota de transfer conform comanda se emite la fel ca factura fiscala accesand butonul "Proforma Fact-Avz"  -> clik pe "Aviz conform comanda" sau "NTR conform comanda" dupa caz si se urmeaza aceeasi pasi de la puctul b).

 

Tot din "Comenzi de la clienti" se pot lista urmatoarele situatii:

LC1 - Fisa comenzii

LC2 - Lista comenzilor neonorate

LC3 - Lista comenzilor pe perioada...

LC4 - Lista comenzilor cu livrari programate

LC5 - Centralizator  comenzi produse, livrari, agenti

LC6 - Lista clientilor fara comanda