Nomenclatoare

Optiuni disponibile

  • Formatii de lucru - constituie o subdiviziune ca sectiilor (centrelor de cost) care poate fi utilizata pentru a grupa mai analitic angajatii. Utilizarea formatiilor permite de asemenea introducerea pontajului pe lucrari (comenzi) si sau utilaje daca se urmaresc cheltuielile prin contabilitatea de gestiune. Nu este in esenta obligatorie folosirea acestui nomenclator pentru cine nu doreste.
  • Sectii (centre de cost) sunt ceea ce arata si numele. Completarea acestor sectii si cu conturile de gestiune de clasa 9 (921.analitic sectia,923,924) daca se lucreaza cu contabilitatea de gestiune va genera note contabile separate pentru fiecare centru de cost.
  • Sectoarele (mai multe sectii) sunt fie puncte de lucru care grupeaza mai multe sectii fie o extra grupare care sa grupeze mai multe sectii. Pentru puncte de lucru in acest nomenclator vor fi completate si codul fiscal si adresa punctului de lucru.
  • Functii de executie reprezinta un nomenclator de functii intern (nu cel COR) care este utilizat in program si este folosit la afisarea in listele de personal, statele de plata, etc. Puteti adauga doar functiile care sunt utilizate in firma dvs cat de analitic se doreste.
  • Functii COR reprezinta nomenclatorul de functii COR. Este utilizat pentru statisticile cu grupele majore ale ocupatiilor (GM-uri)
  • Banci pentru carduri reprezinta un nomenclator pe tipuri de banci ce va fi folosit la generarea fisierelor pentru carduri ce se trimit la banca. In momentul de fata sunt suportate mai multe banci iar pe masura ce apar si altele care doresc un anumit format, de cele mai multe ori il vom integra direct in program pentru a putea fi generat automat. Pentru bancile care nu sunt integrate exista un tip generic numit "alte" care va fi folosit la introducerea acestora. La cod banca se poate trece fie un simbol (de exemplu BRD) fie un cod intern (001,002) iar la tip banca se alege din lista BRD,BCR,ING,etc. Codul acesta de banca se poate atasa fiecarui angajat trecand de asemenea si contul aferent al acestuia din urma prin optiunea de actualizare personal (butonul Date generale). Salariul acestuia va fi mutat cand se executa calculul de salarii din rubrica rest de plata (care se refera la restul de plata in numerar) in rubrica cont personal iar restul de plata devine 0. Cateva particularitati in functie de banca:
    • BRD in casuta info se trece numarul conventiei
    • BCR sunt 3 variante 
      • o varianta in care se doreste un fisier dbf (fcard) cu cod sucursala (codois). Ca sa fie generat acesta in casuta info se trece codul de sucursala. Acest fomat este tot mai putin folosit in momentul de fata.
      • alta varianta este BCR 24 banking. Daca se doreste acest format se pune in casuta info contul IBAN colector al platitorului (al firmei) in care se vor vira salariile urmand ca ulterior banca sa faca transferul pe baza fisierului in contul fiecaruia (va avea 24 caractere fix).
      • a treia varianta este E_BCR. Ca sa fie generat acest tip de fisier (delimitat prin caracterul "pipe" (|) in casuta info se trece contul IBAN urmat de <E_BCR> scris asa cum se vede intre semnul mai mic si mai mare.
  • Sindicate contine lista de sindicate. Fiecare sindicat primeste un cod care va fi atasat apoi angajatului. Modul de calcul al sindicatului este stabilit de procentul introdus in dreptul acestuia aplicat la brut. Daca se doreste ca acest procent sa se aplice la altceva decat brut se poate face trecand intr-o rubrica speciala la indicatia programatorilor nostrii o anumita constanta. Retinerea sindicatului se poate introduce si valoric ca retinere separat de acest nomenclator care are rolul de a automatiza procesul dar daca se doreste sa se faca manual nu e nici o problema, se va introduce direct la datele  de salar din luna la rubrica de retineri.
  • Temeiuri lichidare nomenclator de temeiuri de lichidare ce pot fi atasate angajatului cand acesta se lichideaza pentru evidenta proprie.