Date generale

Submeniuri

1.) Personal (Date generale) cu urmatoarele optiuni:

 • Actualizarea datelor de personal se face prin optiunea "Actualizare". Aceasta este disponibila si in ecranul principal al aplicatiei de salarii sub forma unui buton "Date Generale"
 • Lista fisierului de personal (se pot lista persoanele active,inactive,suspendati, etc.
 • Lista intretinuti
 • Lista modificare vechimi de la o luna la alta
 • Fluctuatia personalului
 • Consultare log modificari personal (cine a modificat ceva la datele de personal, ce a modificat si cand)

2.) Initializare luna

 Aceasta optiune trebuie executata cel putin o data inainte de introducerea pontajului pe luna in curs. Reexecutarea acestei optiuni va avea ca efect reinitializarea pontajelor, (pierderea datelor de pontaj din luna). Daca nu se executa aceasta optiune calculul nu se va face corect, de aceea programul la inchiderea unei luni finalizate si deschiderea uneia noi, in cazul in care pe luna noua va vedea ca nu s-a executat optiunea initializare luna o va face el automat. Sunt insa 3 cazuri cand aceasta trebuie facuta de catre operator si anume:

 1. in prima luna cand se lucreaza pe program dupa instalare
 2. daca zilele lucratoare din luna sufera schimbari din cauza unor sarbatori neintroduse la timp in program.
 3. initializarea automata pune la toata lumea 0 la ore lucrate si daca se doreste sa fie completate automat orele lucrate cu cele din luna se poate reexecuta optiunea de initializare luna inca o data unde se poate bifa ca se doreste completarea cu orele din luna a timpului lucrat urmand sa se revina apoi pe pontaj.

3.) Constante luna de plata

 • Optiunea permite modificari de cote contributii, salar minim precum si alte elemente.

4.) Grile

 • Sunt grile folosite la calculul sporului de vechime, sporului de fidelitate sau dreptului de concediu de odihna in functie de vechime. De asemenea mai sunt grilele de impozit cu cota aferenta, grile de deduceri personale.
 • Grila de concediu spre exemplu contine marje de vechime in ani si numarul de zile de concediu cuvenit. Marjele de vechime trebuie sa fie disjuncte spre exemplu de la 0 la 2 ani inseamna 0-2 ani si 11 luni. Urmatoarea transa este de la 3 la xx ani etc.

5.) Explicatii fluturas,recapitulatie

 • Sunt 2 tipuri de liste care se pot configura intr-un mod mai special. Una dintre ele este fluturasul de salarii iar cealalta este o recapitulatie care arata ca si un fluturas cu totaluri de la timpi lucrati pana la sume brute,retineri si contributii. Explicatiile acestor liste se pot modifica daca se doreste prin aceasta optiune.