SAF-T validare coduri intrastat

Desi in primele variante ale declaratiei SAF-T se puteau valida codurile intrastat cu cod "0" (acest cod il punea programul automat daca nu era completat in nomenclatorul de produse) intre timp se pare ca au modificat in sensul ca deocamdata nu se mai permit validari fara acest cod completat. Desi documentatia SAF-T inca spune ca se permit cu "0" acolo unde nu este necesar, validatorul nu permite si nu am semnale ca vor schimba acest lucru desi au spus ca sunt deschisi la discutii sa elimine la anumite produse.

Din acest motiv recomandam sa incepeti sa le completati in nomenclatorul de produse, in rubrica cod intrastat. Codurile vor avea 8 cifre si le gasiti in fisierul xls de la adresa https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/Declaratii_R/406.html. Descarcati de acolo fisierul schema xlsx.

Acolo gasiti un sheet cu codurile taric3 numit NC8_2022_TARIC3. Coloana care contine codul respectiv este "Cod NC8 INTRASTAT". Se va completa in nomenclatorul de produse la cod intrastat (incepeti sa completati la produsele la care aveti stoc intai).

Daca revin asupra acestei validari va vom anunta.

Validarea se va afce doar cu declaratia D406 (NU D406T care este folosita pentru teste). Declaratia D406 va apare automat in DukIntegrator pentru descarcari si se actualizeaza automat.